ПЕТИЦИЈА: НЕ ЗА ЧЕЛИЧАРНИЦА ВО ПРОБИШТИП
Kontaktiraj go avtorot na peticijata
protiv celicara
Нема тие да дојдат да живеат овде додека работи фабриката, ние жителите ќе голтаме отрови и ќе ствараме мутанти!
Зар треба дополнителен коментар?! Пробиштип и неговата околина, посебно делот кај јаловиштата и полето под нив,е толку загадено што апсолутно нема потреба од нови загадувачи. Треба да се преземат мерки веќе контаминираната почва да се најде начин да се исчисти, а не дополнително да се загадува. Мислам дека нема таква економска оправданост што ќе ја оправда ваквата злоупотреба и уништување на екологијата во Пробиштип.
Za da ne imame falicni generacii be ALOUU !
Probishtip e moj roden kraj iako odselena dolgi godini seushte go nosam vo srce.
So izgradba na chelicharnica vo Probishtip mene ke mi ja ukradat NADEZTA eden den da se vratam vo moeto rodno mesto.
Против изградбата на челичарницата сум пред се поради загрозување на здравјето на жителите на општина Пробиштип, но и поради криминалното финансирање за изградба за кое не се знае кој е вистинскиот финансиер и од каде е по потекло и колку е сигурна и "чиста" технологијата која ќе се користи
| This discussion has been closed. |